Menneet kurssit

Voit tutustua aiempiin kursseihimme klikkaamalla kurssisivua valikosta.

Lähikuvasta makrokuvaan 18.-20.8.2023

HUOM! Kurssi täynnä, myös varapaikat

Otsikon mukainen valokuvaustyöpaja pidetään Killinkoskella 18.–20.8.2023. Työpajaan otetaan maksimissaan kymmenen osanottajaa. Osanottajien saavuttua perjantai-iltana majapaikkaan, esittäydytään sekä otetaan vastaan kurssitoiveet. Lisäksi kurssin vetäjä näyttää esittelysarjan mitä lähi- ja makrokuvaaja voi kuvata.

Kurssi soveltuu sekä dokumentaarisia että luovempia valokuvia ottaville, ovat kohteet sitten kasveja, ötököitä tai muita vastaantulevia yksityiskohtia.

Lauantai aamulla aloitetaan lähi- ja makrokuvauksen teoriaosuuden käsittelyllä. Lisäksi kurssin aikana näytetään laaja-alaisesti aiheeseen liittyviä valokuvia, sekä kerrotaan taustoja näytettävistä kuvista. Osanottajille esitellään lähikuvaajan käyttämää laitteistoa, joita he pääsevät kokeilemaan.

Kurssipäivien aikana etsitään kiinnostavia kuvauskohteita, annetaan kuvaustehtäviä, opastetaan ottamaan parempia valokuvia sekä katsotaan ja analysoidaan työpajan aikana otettuja kuvia syvällisemmin.

Kurssin pitäjänä toimii luonnonvalokuvaaja Jorma Peiponen, jonka erikoisalaa ovat lähi- ja makrokuvaus. Valokuvauskursseja hän on pitänyt vuodesta 1990 alkaen. Menestystä on tullut erinäisissä valokuvauskilpailuissa, kuten Vuoden luontokuvat 1992 kilpailun toinen palkinto sekä Wildlife Photographer of the year 1993 kilpailun ensimmäinen sija Composition and Form -sarjassa. Hänen kuvittamansa Toukohärkä ja kultasiipi kirja valittiin Vuoden luontokirjaksi 1995 sekä sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon 1996. Lisäksi hän on ollut tekemässä Makrokuvauksen käsikirjaa Jukka Lehtosen kanssa.

Avustavana henkilönä kurssilla on Hannu Määttänen, jolla on monikymmenvuotinen kokemus lähikuvausoptiikasta ja erilaisten kuvausmenetelmien käytöstä. Hän vastaa myös työpajaan liittyvistä kysymyksistä numerossa 0400 601 647.

Kurssin hinta on SVHY:n jäsenille 75 euroa ja muille 90 euroa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä 10:lle, mutta myös varapaikoille voi ilmoittautua.

Kurssille ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen jorma.peiponen@outlook.com 18. kesäkuuta mennessä.

Juhannusviikolla osallistujille lähetetään maksulomakkeet ja tarkemmat ohjeet. Jos kurssi peruuntuu vähäisen kiinnostuksen johdosta, niin siitä ilmoitetaan samoin ennen juhannusta.

Huom. Lähikuvauksen työpajaan ilmoittaudutaan siis lähettämällä sähköpostia aiempana mainittuun osoitteeseen. Alla olevalla lomakkeella ilmoittaudutaan toistaiseksi vain kesäkuiseen kameran huollon työpajaan. Menettely johtuu helpoimman tavan valitsemisesta ja Yhdistysavaimen nettisivujen laatimistyökalujen jonkinasteisesta kankeudesta.