Kurssitoiminta

Järjestämme kursseja mm. kameratekniikasta ja vedostamisesta, ku-vaamisesta, kameroiden ja objektiivien korjaamisesta ja huollosta. Seuraavat kurssit ovat kesällä 2022  mikäli koronatilanne helpottuu.

10 - 12, kesäkuuta, siis perjantaista sunnuntaihin, järjestetään peräti kaksi kurssitapahtumaa.

Killinkoskella voidaan majoittua, omin makuupussein tai muihin retki-majoitusvarustein vanhoissa nostalgisissa puutaloissa. 

Majoituksesta kyläyhdistys haluaa pienen korvauksen, joka suoritetaan erikseen paikan päällä. Majoittua voi myös asuntoautolla tai - vaunulla. Vanhan Tehtaan takapihalla, sähköä on saatavilla. 

Ruokailut omin eväin, yritämme neuvotella paikallisen kauppiaan kans-sa jonkinlaisesta ruokailumahdollisuudesta vaikka yhdelle päivälle. Vanhan tehtaan kahvilassa on myös saatavana pikkusuolaisia kahvin kera.

Bromiöljyvedostuksen perusteet 10. - 12.6.2022

Bromiöljyvedostus on vanha kuvantekomenetelmä, jolla saadaan kau-nissävyinen, pehmeä lopputulos, joka soveltuu erinomaisesti mm. maisema,-  ja muotokuviin. Kuva työstetään monivaiheisena käsityönä alkaen perinteisestä mustavalkonegatiivista.
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä 6:lle. Myös varapai-koille voi ilmoittautua. Kurssimaksu palautetaan jos kurssi ei toteudu, tai varapaikkaa ei voi käyttää.

Opettajana Markku Joutsen, joka on työskennellyt paljon tällä menetel-mällä ja pitänyt useita näyttelyitä bromiöljytöistään.  

Kurssin hinta 130,- € ,  sisältää tarvittavat kurssimateriaalit.

Vanhan kameran huolto ja korjaustyöpaja 
10. - 12.6.2022

Tutustutaan vanhojen filmikameroiden tekniikkaan ja niiden korjauk-seen. Erityisesti kohteena mekaaniset sulkimet ja muut huoltoa tarvit-sevat kameran osat. Tutustutaan valotusajan säädön ja tarkennuksen säädön toimenpiteisiin ym. jippoihin.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä 8:lle. Myös varapai-koille voi ilmoittautua. Kurssimaksu palautetaan jos kurssi ei toteudu, tai varapaikkaa ei voi käyttää.

Opettajana kamerahuollon " vanha parta" Seppo Poutala. 
( kameraseppo )

Työpajan hinta 80,- €

Miljöökuvaus ison filmikoon kameralla 1.7. - 3.7.2022

Perjantaina 1.7. on hyvä olla paikalla n. klo 12.00 mennessä. Perjan-taina keskustellaan maisema- ja miljökuvauksesta ison koon kameroil-la. Sivutaan tarvittaessa hieman arkkitehtoonista kuvausta. Puhutaan ison filmikoon kameran ominaisuuksista ja mahdollisuuksista tämän tyyppisissä kuvauksissa. Lauantaina 2.7. on varsinainen kuvauspäivä maastossa ja sunnuntaina 3.7. viimeistään voidaan kehittää filmit ellei jo lauantaina. Vedostamista ei ehditä suorittamaan.

Vähimmäisosallistujamäärä on kolme (3) ja enintään kuusi (6) voidaan ottaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Varapaikoille voi ilmoittautua. Kurssimaksu palautetaan, jos kurssi ei toteudu, tai vara-paikkaa ei voi käyttää.

Kuvaustapahtuman vetäjänä toimii Esko Hietaranta

Miljöökuvaustapahtuman hinta on 100 €.
Ilmoittautumiset viimeistään 2.6.2022 mennessä.

Aurinkovedostuksen työpaja 23.7. - 24.7.2022

Työpaja alkaa lauantaina 23.7. klo 10. Halukkaitten on mahdollista saapua jo perjantaina.

Kurssilla vedostetaan auringonvalon avulla yksinkertaisin välinein ja ympäristöystävällisillä kemikaaleilla fotogrammi-tyyppisiä vedoksia. Kurssin lopullinen sisältö riippuu säätilasta, mutta pyrimme pereh-tymään mm. antotypiaan, lumen-vedostukseen ja syanotypiaan sekä niiden yhdistelmiin.

Vähimmäisosallistujamäärä on neljä (4) ja enintään kuusi (6) voidaan ottaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Varapaikoille voi ilmoittautua. Ilmoittautumisen takaraja on kesäkuun viimeinen päivä. Kurssimaksu palautetaan, jos kurssi ei toteudu, tai varapaikkaa ei voi käyttää.

Työpajan vetäjänä toimii Jalo Porkkala

Aurinkovedostuksen työpajan hinta on 110 €, sisältäen kurssimateri-aalin.

Aurinkovedostustyöpajan paikat ovat täynnä. Voi ilmoittautua varapaikoille, joita on kaksi.

Kurssille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen varmistuu maksamalla koko kurssin hinta tilille
Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys FI92 4252 1420 0049 34. Viitteeksi kurssin nimi ja osallistuja.

Kurssin voi peruuttaa 4 viikkoa ennen alkamista, jolloin hinnasta palautetaan 80 %, sen jälkeen tehdyistä peruutuksista ei palautusta makseta.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Daguerrotypialevyn kiillotustalkoot

Daquerrotyöpaja valmistus ja kiillotustalkoot 21.-22.5.2016
Viikonlopun komea saalis. Kuva: Keijo Westerberg

I.K.Inhan 150 juhlavuoden projekti

I.K. Inhan 150v juhlavuoden kunniaksi teemoitimme 2015 kurssitoimintamme tukemaan perinteistä miljöö ja maisemavalokuvausta vaalien vanhoja valokuvauksen perinteitä.

Kursseihin liitettiin luento (Seppo Poutala) I.K. Inhan historiasta ja taustoista valokuvaajana.

2 kpl jo perinteistä Ison Koon kamerakurssia muokattiin mukailemaan valittua teemaa.

  • Otettiin huomioon laakakuvauskaluston käyttö maisemakuvauksessa vanhoin menetelmin.
  • Kuvausretki Torisevan rotkojärven maisemiin (I.K. Inhalle rakasta seutua) Jäähdyspohjan kylän läheisyydessä.
  • Kursseista koostiin varsin laaja kuvakollaasi kiertäväksi näyttelyksi eri paikkakunnille. Osa näyttelystä jää pysyvästi Killinkosken Kamerataivaan museoon pysyväksi näyttelyksi.

Teemaa tukeneet muut kesän kurssit:

  • Hopeavedostuksen mestarikurssi
  • Vaihtoehtoiset vedostusmenetelmät (Jalovedostus)
  • Märkälevytyöpaja. Tintype (Ambrotype) kuvan valmistus aina kemian valmistuksesta valmiiksi näyttelykuvaksi

Kiertävä näyttely Kuva & Kamera messuilla 2016