Kurssitoiminta

Sommittelukuvaustyöpaja 19.-21.8.2024

Otsikon mukainen valokuvaustyöpajan pitopaikka on Tähtitieteellinen yhdistys Ursa:n havaintokeskus Tähtikallio, joka sijaitsee Orimattilan Artjärven kylässä osoitteessa Kimonkyläntie 952.

Työpajaan otetaan maksimissaan kaksitoista osanottajaa.

Kurssi alkaa 19.8. klo 10.00 ja päättyy 21.8. klo 16.00.

Kurssin aikana perehdytään syvällisemmin sommitteluun. Aluksi kuullaan aiheeseen liittyvä teoriaosuus. Sen jälkeen käsitellään syvällisemmin kutakin sommittelun osa-aluetta. Kurssin vetäjä esittelee aiheen teoriaa kertoen sekä esittelee aiheeseen liittyviä kuvia kertoen niistä taustoja. Sen jälkeen osanottajat ottavat aiheeseen liittyvän kuvan. Sitten katsotaan ja analysoidaan syvällisemmin aiheeseen liittyvät kuvat. Sen jälkeen on uuden aihealueen käsittely jne. Näin osanottajat oppivat syventämään sommitteluoppeja paremmin omissa kuvauksissaan.

Kurssin pitäjänä toimii luonnonvalokuvaaja Jorma Peiponen, joka on pitänyt valokuvauskursseja vuodesta 1990 alkaen. Menestystä on tullut erinäisissä valokuvauskilpailuissa, kuten Vuoden luontokuvat 1992 kilpailun toinen palkinto sekä Wildlife Photographer of the year 1993 kilpailun ensimmäinen sijan Composition and Form -sarjassa. Hänen kuvittamansa Toukohärkä ja kultasiipi kirja valittiin Vuoden luontokirjaksi 1995 sekä sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon 1996. Lisäksi hän on ollut tekemässä Makrokuvauksen käsikirjaa Jukka Lehtosen kanssa.

Avustavana henkilönä kurssilla on Hannu Määttänen, jolla on monikymmenvuotinen kokemus valokuvausratkaisuista. Hän vastaa myös työpajaan liittyvistä kysymyksistä numerossa 0400 601 647.

Kurssin hinta on SVHY:n jäsenille 120 euroa ja muille 140 euroa.

Kurssin hinta sisältää majoituksen. Alla olevasta osoitteesta voitte tutustua tarkemmin majapaikkaan:

http://www.teknofokus.fi/tmp2015/AL2.htm

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä 12:lle. Myös varapaikoille voi ilmoittautua. Kurssille ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen jorma.peiponen@outlook.com 26.7. päivään mennessä. Osallistujille lähetetään maksulomakkeet ja tarkemmat ohjeet seuraavalla viikolla.

Daguerrotypialevyn kiillotustalkoot

Daquerrotyöpaja valmistus ja kiillotustalkoot 21.-22.5.2016
Viikonlopun komea saalis. Kuva: Keijo Westerberg

I.K.Inhan 150 juhlavuoden projekti

I.K. Inhan 150v juhlavuoden kunniaksi teemoitimme 2015 kurssitoimintamme tukemaan perinteistä miljöö ja maisemavalokuvausta vaalien vanhoja valokuvauksen perinteitä.

Kursseihin liitettiin luento (Seppo Poutala) I.K. Inhan historiasta ja taustoista valokuvaajana.

2 kpl jo perinteistä Ison Koon kamerakurssia muokattiin mukailemaan valittua teemaa.

  • Otettiin huomioon laakakuvauskaluston käyttö maisemakuvauksessa vanhoin menetelmin.
  • Kuvausretki Torisevan rotkojärven maisemiin (I.K. Inhalle rakasta seutua) Jäähdyspohjan kylän läheisyydessä.
  • Kursseista koostiin varsin laaja kuvakollaasi kiertäväksi näyttelyksi eri paikkakunnille. Osa näyttelystä jää pysyvästi Killinkosken Kamerataivaan museoon pysyväksi näyttelyksi.

Teemaa tukeneet muut kesän kurssit:

  • Hopeavedostuksen mestarikurssi
  • Vaihtoehtoiset vedostusmenetelmät (Jalovedostus)
  • Märkälevytyöpaja. Tintype (Ambrotype) kuvan valmistus aina kemian valmistuksesta valmiiksi näyttelykuvaksi