Kurssitoiminta

Järjestämme kursseja kameroiden ja objektiivien korjaamisesta ja huollosta. Mahdollisista lisäkursseita tai työpajoista ilmoitamme myöhemmin. Seuraavat kurssit ovat kesällä 2023.

9-11. kesäkuuta, siis perjantaista sunnuntaihin.

Killinkoskella voidaan majoittua, omin makuupussein tai muihin retki-majoitusvarustein vanhoissa nostalgisissa puutaloissa. 

Majoituksesta kyläyhdistys haluaa pienen korvauksen, joka suoritetaan erikseen paikan päällä (20 €). Majoittua voi myös asuntoautolla tai - vaunulla. Vanhan Tehtaan takapihalla, sähköä on saatavilla. 

Ruokailut omin eväin, yritämme neuvotella paikallisen kauppiaan kans-sa jonkinlaisesta ruokailumahdollisuudesta vaikka yhdelle päivälle. Vanhan tehtaan kahvilassa on myös saatavana pikkusuolaisia kahvin kera.

Vanhan kameran huolto ja korjaustyöpaja 
9.-11.6.2023

Tutustutaan vanhojen filmikameroiden tekniikkaan ja niiden korjauk-seen. Erityisesti kohteena mekaaniset sulkimet ja muut huoltoa tarvit-sevat kameran osat. Tutustutaan valotusajan säädön ja tarkennuksen säädön toimenpiteisiin ym. jippoihin.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä 8:lle. Myös varapai-koille voi ilmoittautua. Kurssimaksu palautetaan jos kurssi ei toteudu, tai varapaikkaa ei voi käyttää.

Opettajana kamerahuollon " vanha parta" Seppo Poutala. 
( kameraseppo )

Työpajan hinta 80,- €

Lähikuvasta makrokuvaan 18.-20.8.2023

Kurssi täynnä, myös varapaikat


Otsikon mukainen valokuvaustyöpaja pidetään Killinkoskella 18.-20.8.2023.Työpajaan otetaan maksimissaan kymmenen osan-ottajaa. Osanottajien saavuttua perjantai-iltana majapaikkaan esit-täydytään sekä otetaan vastaan kurssitoiveet. Lisäksi kurssin vetäjä näyttää esittelysarjan mitä lähi- ja makrokuvaaja voi kuvata.

Kurssi soveltuu sekä dokumentaarisia että luovempia valokuvia otta-ville, ovat kohteet sitten kasveja, ötököitä tai muita vastaan tulevia yksityiskohtia.

Lauantai aamulla aloitetaan lähi- ja makrokuvauksen teoriaosuuden käsittelyllä. Lisäksi kurssin aikana näytetään laaja-alaisesti aiheeseen liittyviä valokuvia, sekä kerrotaan taustoja näytettävistä kuvista. Osanottajille esitellään lähikuvaajan käyttämää laitteistoa, joita he pääsevät kokeilemaan.

Kurssipäivien aikana etsitään kiinnostavia kuvauskohteita, annetaan kuvaustehtäviä, opastetaan ottamaan parempia valokuvia sekä katso-taan ja analysoidaan työpajan aikana otettuja kuvia syvällisemmin.
Kurssin pitäjänä toimii luonnonvalokuvaaja Jorma Peiponen, jonka erikoisalaa ovat lähi- ja makrokuvaus. Valokuvauskursseja hän on pitä-nyt vuodesta 1990 alkaen. Menestystä on tullut erinäisissä valokuvaus-kilpailuissa, kuten Vuoden luontokuvat 1992 kilpailun toinen palkinto sekä Wildlife Photographer of the year 1993 kilpailun ensimmäinen sijan Composition and Form -sarjassa. Hänen kuvittamansa Toukohärkä ja kultasiipi kirja valittiin Vuoden luontokirjaksi 1995 sekä sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon 1996. Lisäksi hän on ollut tekemässä Makrokuvauksen käsikirjaa Jukka Lehtosen kanssa.

Avustavana henkilönä kurssilla on Hannu Määttänen, jolla on monikym-menvuotinen kokemus lähikuvausoptiikasta ja erilaisten kuvausmene-telmien käytöstä. Hän vastaa myös työpajaan liittyvistä kysymyksistä numerossa 0400 601 647.

Kurssin hinta on SVHY:n jäsenille 75 euroa ja muille 90 euroa.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä 10:lle. Myös varapai-koille voi ilmoittautua. Kurssille ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen jorma.peiponen@outlook.com 18. kesäkuuta mennessä. Juhannusviikolla osallistujille lähetetään maksulomakkeet ja tarkemmat ohjeet. Jos kurssi peruuntuu vähäisen kiinnostuksen johdosta, niin siitä ilmoitetaan samoin ennen juhannusta.

Huom. Lähikuvauksen työpajaan ilmoittaudutaan siis lähettämällä sähköpostia aiempana mainittuun osoitteeseen. Alla olevalla lomakkeella ilmoittaudutaan toistaiseksi vain kesäkuiseen kameran huollon työpajaan. Menettely johtuu helpoimman tavan valitsemisesta ja Yhdistysavaimen nettisivujen laatimistyökalujen jonkinasteisesta kankeudesta.

Kamerahuollon kurssille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen varmistuu maksamalla koko kurssin hinta tilille
Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys FI92 4252 1420 0049 34. Viitteeksi kurssin nimi ja osallistuja.

Kurssin voi peruuttaa 4 viikkoa ennen alkamista, jolloin hinnasta palautetaan 80 %, sen jälkeen tehdyistä peruutuksista ei palautusta makseta.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Daguerrotypialevyn kiillotustalkoot

Daquerrotyöpaja valmistus ja kiillotustalkoot 21.-22.5.2016
Viikonlopun komea saalis. Kuva: Keijo Westerberg

I.K.Inhan 150 juhlavuoden projekti

I.K. Inhan 150v juhlavuoden kunniaksi teemoitimme 2015 kurssitoimintamme tukemaan perinteistä miljöö ja maisemavalokuvausta vaalien vanhoja valokuvauksen perinteitä.

Kursseihin liitettiin luento (Seppo Poutala) I.K. Inhan historiasta ja taustoista valokuvaajana.

2 kpl jo perinteistä Ison Koon kamerakurssia muokattiin mukailemaan valittua teemaa.

  • Otettiin huomioon laakakuvauskaluston käyttö maisemakuvauksessa vanhoin menetelmin.
  • Kuvausretki Torisevan rotkojärven maisemiin (I.K. Inhalle rakasta seutua) Jäähdyspohjan kylän läheisyydessä.
  • Kursseista koostiin varsin laaja kuvakollaasi kiertäväksi näyttelyksi eri paikkakunnille. Osa näyttelystä jää pysyvästi Killinkosken Kamerataivaan museoon pysyväksi näyttelyksi.

Teemaa tukeneet muut kesän kurssit:

  • Hopeavedostuksen mestarikurssi
  • Vaihtoehtoiset vedostusmenetelmät (Jalovedostus)
  • Märkälevytyöpaja. Tintype (Ambrotype) kuvan valmistus aina kemian valmistuksesta valmiiksi näyttelykuvaksi

Kiertävä näyttely Kuva & Kamera messuilla 2016