Historiaa

Suomen valokuvahistoriallinen yhdistys on perustettu vuonna 1994, heinolalaisten valokuvaaja Seppo Pihlan ja keräilijä Matti Ikävalkon ajatusten tuloksena. Perustavaan kokoukseen kerääntyi parisenkymmentä aktiivia, joista aika moni on vieläkin mukana yhdistyksen toiminnassa.

Heti seuraavana vuonna järjestettiin ensimmäinen Wanhat Kamerat -tapahtuma ja muutama vuosi myöhemmin kehitettiin talviajan tapahtumaksi Klassiset Kamerat. Wanhojen Kameroiden pitopaikkana on useina vuosina ollut Mäntsälän seurojentalo, mutta viime vuosina paikka on vaihdellut. Ajankohta on perinteisesti ollut syyskuun kolmantena lauantaina. Klassiset Kamerat järjestetään  Helsingissä, aika vaihtelee hiukan, mutta on yleensä ollut helmi - maaliskuun vaihteen aikoihin. Yhdistys on ollut myös useina vuosina esillä, omalla osastollaan, vuosittain järjestetyillä Kuva ja kamera - messuilla Helsingin messukeskuksessa.

Kamerataivas - museo perustettiin Virtain Killinkoskelle v. 2007, sen jälkeen kun yhdistys oli saanut testamenttilahjoituksena huomattavan kokoelman kameroita ja valokuvaukseen liittyviä esineitä. Kokoelmat ovat edelleen laajentuneet huomattavasti, eri tahojen lahjoittaessa museolle isojakin esinekokoelmia.  Museosta on vuosien mittaan kehittynyt vilkas ja mielenkiintoinen vierailupaikka, jossa nykyään järjestetään kesäisin erilaisia teemaan sopivia kursseja ja valokuvanäyttelyitä.