Kamerataivaan näyttelyt 2015

15. - 31.5.2015
"KASVOT KERTOVAT - valokuvia seitsemältä vuosikymmeneltä" Valokuvaajamestari, Kotiseutuneuvos, Kalervo Puskala, Jurva 


1. - 30.6.2015
"Märkälevymuotokuvia", Lauri Järvinen [s. 1984 - ], Nokia.

Lauri Järvisen näyttely ”Märkälevymuotokuvia” pyristelee digitalisoitunutta ja selfietikuilla kyllästettyä hektistä elämän menoa vastaan. Näyttelyn kuviin ihminen kuvataan historiallisella valokuvaustekniikalla omana itsenään,  ilman nyky-yhteiskunnan luomia ulkonäköihanteita.

Märkälevymuotokuvat ovat toteutettu 1800-luvulla kehitetyllä tekniikalla,  joka on nykyisen valokuvan esi-isä. Jokainen teos on ainutkertainen ja tehdään alusta loppuun kuvaustilanteessa.

Lauri Järvinen (s.1984) on valokuvaajan ammattitutkinnon suorittanut harrastelijavalokuvaaja,
joka työskentelee perinteisillä valokuvaustekniikoilla, vaalien perinteista muotokuvausta.

Lauri Järvinen

1. - 30.7.2015
"Seppo Saves, In Memoriam", Seppo Saves [1940 - 2013], Helsinki.

Patricia Seppälän säätiön tuottama postuumi näyttely legendaarisen lehtikuvaaja Seppo Saveksen (1940-2013) Apu-lehden reportaasimatkasta Papua-Uuteen-Guineaan. Matka tehtiin vuonna 1962 yhdessä Heikki Brotheruksen ja Erik Allardtin kanssa. Saveksen viime vuosinaan suunnitteluasteelle jättäneen näyttelyn ovat viimeistelleet prof. Antero Takala ja Tuomo-Juhani Vuorenmaa. 

1.6. - 30.7.2015 (Tehtaan halli)
"Two Villages - Kaksi Kylää" , Petteri Kokkonen [s. 1971 - ], Alavus/Englanti.

Valokuvaaja Petteri Kokkosen Kaksi Kylää -näyttely kertoo elämästä kahdessa kylässä, jotka sijaitsevat linnuntietä alle 400 km:n päässä Helsingistä. Kaksi pientä kylää, kaksi läheistä, mutta kaksi täysin eri maailmaa.

Näyttelyn Laatokan Laidalla kuvia Kokkonen on kuvannut vuodesta 1999. Kuvausmatkat ovat useimmiten suuntautuneet Hiidenselän maisemiin Laatokan pohjoislaidalle. Valokuvaaja on kuvausmatkoillaan asunut Belozerovin perheessä, mikä on antanut hänelle ainutlaatuisen mahdollisuuden dokumentoida sikäläistä elämää aidoimmillaan. Perheen karjalainen emäntä Maria on toiminut valokuvaajan oppaana ja tulkkina.
Kun siirrytään yksi aikavyöhyke länteen, saavutaan perinteiseen eteläpohjalaiseen kylään. Kuvia näyttelyyn Tarinoita Koskenkorvan Kylästä Petteri Kokkonen on kuvannut vuodesta 2009. Pellon laidalla Etelä-Pohjanmaalla kasvanut ja maanviljelijän urasta haaveillut, maailmaa nähnyt valokuvaaja Kokkonen toteaa: ”Koskenkorvan kylä on yksi mukavampia paikkoja, missä olen koskaan kuvannut. Ihmiset ovat aitoja ja pilkettä silmäkulmassa löytyy vaikka muille jakaa.”

Petteri Kokkosen (s. 1971) lehtikuvaajan ura alkoi kotikonnuilla Ilkka-lehden kesäkuvaajana 1991. Varusmiesaika kului kravatti kaulassa ja kamera kourassa ympäri Suomea Ruotuväki-lehden palveluksessa. Syksyllä 1993 alkoi matka maailmalle. Himo päästä ikuistamaan elämää maailman eri kolkkiin oli ja on kova. Työ on vienyt mm. Darfuriin, Eritreaan, Inariin, Intiaan, Ivaloon, Liberiaan, Palestiinaan, Pohjois-Irlantiin, Tazhikistaniin, Turkuun ja taas takaisin kotiin perheen luo Lontoon kupeeseen.

1. - 31.8.2015
"A vous de voir, Teille nähtäväksi", Claire Tabbagh, Ranska.
- Impressionistisia valokuvia

1. - 30.9.2015
"Elettiinhän sitä ennenkin", Eino Perälahti [AFIAP], Hyvinkää.
- Valokuvat ovat mustavalkoisia ja ne on kuvattu pääasiassa Perälahden Hyvinkään ajalta.