Suomen Kameramuseo "Kamerataivas"

Suomen Valokuvahistoriallinen yhdistys Ry avasi yhdessä Killinkosken kyläyhdistyksen kanssa Wanhassa Tehtaassa 1.6.2007 Suomen Kameramuseon.

Museon perusnäyttely muodostuu edesmenneen, Suomen Valokuvahistoriallisen Yhdistyksen jäsenen Rainer Mattlinin ja hänen vaimonsa Sirkka Mattlinin testamenttilahjoituksena yhdistyksen haltuun siirtyneen kokoelman pohjalta. Lisäksi monet yksityishenkilöt ja yhteisöt ovat tehneet lahjoituksia kokoelman täydentämiseksi. Kokoelmassa on tällä hetkellä n. 4000 valokuvaukseen ja elokuviin liittyvää esinettä.

Nimitys "Kamerataivas" tulee siitä, että kyseinen kameramuseo on todellinen taivas kaikille kameroista kiinnostuneille, sekä tietysti "taivas" kaikille niille käytöstä poistetuille kameroille joita ei ole tuhottu. Tarkoitus on että näyttelyn teemoja vaihdellaan vuosittain. Paljon kameroita ja tekniikkaa, 70-luvun mainoskuvaamo, elokuvaosasto (jossa myös ajoittain esitetään kaitafilmejä ja stereokuvaesityksiä) ja museon viereisessä erillisessä "Kamerataivaan galleriassa" kesäaikaan kuukausittain vaihtuvia valokuvanäyttelyitä.

Kamerataivas on mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen nähtävyys kaikille kameroista ja valokuvauksesta kiinnostuneille.

Killinkosken Wanha tehdas
Kamerataivaan kamerakokoelmaa
Kamerataivaan kamerakokoelmaa
Kamerataivaan pimiölaitekokoelmaa
Tampereen kaupungin käytössä ollut karttakamera Killinkosken Kamerataivaassa
Valokuvaamon studio kuvaus- ja valaistuslaitteineen. Kamerataivaan kokoelmaa.
Elokuvateatterin sisäänkäynti
Elokuvateatterin vitriinissa elokuvakameroita
Killinkosken Wanhan tehtaan auditorio