KESKUSTELUPALSTA

Novoflex-pikatarkennus

1.11.2011 klo 17:27:57
iaa
Joskus nuorena luontokuvaajana ihailin Novoflexin pikatarkennuskahvaa. Sitä, missä on olkatuki ja muistaakseni aika vaatimaton 400:nen linssi. Jotkut vaihtoivatkin sen Leitzin 560:een. Sain käsiini nyt tuollaisen, joka näyttää nykyisen Canon 400/2,8:n rinnalta aika hellyttävältä. Siinä on jonkinlainen bajonettikiinnitys, mutta en tunnista sitä mihinkään kameraan suoraan yhteensopivaksi vaan arvelen sen olevan erillistä sovitinta varten?
Onko kellään näistä tietoa ja mikä parasta jos jollain olisi tietoa tuollaisesta sovitteesta. Vaikka 42:sen kierteelle,
niin voisin liittää tuohon koristeeseen vanhan Fujicani. Toki joku muukin sovite kävisi, aina siihen sitten kamera löytyy malliksi.

Re: Novoflex-pikatarkennus

21.1.2012 klo 22:48:14
eepee
Novoflexin objektiivit olivat joidenkin tietojen mukaan Leitzin tekemiä, siis aika hyviä. Kaksilinssisyys parantaa kontrastia. Sovitteen löytyminen voi olla vaikeaa. Kamerahuolto Mustonen&Laine voinee auttaa,

Re: Re: Novoflex-pikatarkennus

28.1.2015 klo 01:07:36
Terve,,,minulla on kolme Novoflexiä...2x400mm ja 600mm ja nuo ovat todella mukavia kayttää nykyisissä digirungoissa. Noiden laatu on super hyvää....ainoa miinus on ehkä hieman viileät väsisävyt.

Nuo Kameratorin pojat Tampereella osaa valita sinulle siihen oikean adpteripaketin...voi olla että tarvitset kaksi adapteriä peräkkäin.

Ota kuva tuosta sinun optiikan perästä ja laita se menemään Lehmuksen Jussille ko. firmaan...ja kerro vielä minulta terveiset, niin lupaan, että homma hoituu tyylikkästi ja vähillä kustanuksilla.

Ystävällisesti

Osmo Lehtinen
Espanja

osmo.lehtinen@kolumbus.fi