KESKUSTELUPALSTA

Vanhojen kameroiden säilyttäminen

17.2.2012 klo 10:54:59
Presscam
Miten säilytätte vanhoja kameroita, niiden laukkuja yms? Oletteko panostaneet enemmän oikeisiin säilytysmateriaaleihin tai esim. ilman kosteuteen? Onko olemassa jotain virallisia suosituksia liittyen vanhojen esineiden oikeaoppiseen säilytykseen ja käsittelyyn?

Re: Vanhojen kameroiden säilyttäminen

19.2.2012 klo 17:00:17
eepee
Suosituksiakin lienee joskin maalaisjärjellä pärjää - tai ainakin välttää pahimmat virheet. Normaali huonelämpö (19-21 astetta) ja liian kosteuden välttäminen ovat lähtökohta. Kuivuudesta keskuslämmitetyissä tiloissa voi olla haittaa erityisesti palkeille ja puisille rungoille. Pöly on merkittävä ongelma, se pinttyy varsinkin rasvattuihin paikkoihin ja pilaa herkät peilipinnat. Eli: kamerat suljettuihin vitriineihin, pois suoran auringonvalon ja voimakkaan keinovalon vaikutuspiiristä. Joistain säilytyskalusteista irtoaa haitallisia kaasuja, turvallisia lienevät metallit ja lasi.

Kameran saa takuuvarmasti piloille kosteassa kellarissa: ruoste iskee metalliosiin, nahka homehtuu, liimaukset irtoilevat. Linsseihin ja niiden kittauksiin iskee linssihome.

Kuitenkin: eniten tuhoa aiheuttaa väärä käyttö (väkivalta, rasvaiset näpit, omat korjaustoimet).