KESKUSTELUPALSTA

MUSTA-VALKOVEDOSTUKSEN JATKOKURSSI 24.–26.11.2017

14.9.2017 klo 15:24:30
Mörk


Suomen Pimiötaiteilijat ry järjestää 24.–26.11.2017 hopeagelatiinivedostuksen jatkokurssin. Kurssi on tarkoitettu musta-valkovedostuksen perustaidot hallitseville. Kurssia opettaa tunnettu valokuvataiteilija ja taiteentohtori Kristoffer Albrecht.

Albrecht on tullut tunnetuksi yhtä lailla herkistä muistoa luotaavista asetelmistaan kuin maisemistaan ja kuvista kaupunkien asukkaista. Albrecht on pitänyt lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1983 ja opettanut valokuvausta ja valokuvavedostusta vuodesta 1986 alkaen. Hän väitteli taiteen tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2001 ja toimi siellä Valokuvataiteen osaston professorina vuosia. Albrecht on julkaissut lukuisia kirjoja, taittokirjoja ja kuvasalkkuja, jotka kuuluvat Opus-julkaisusarjaan. Niille on tyypillistä pitkälle hiottu graafinen ilme ja kirjataiteellinen mestarillisuus. Albrechtin valokuvien moniulotteisuus ja runollinen kauneus tulevat kuitenkin parhaiten esiin hänen hopeagelatiinivedoksistaan, joissa sävyt saavat lähes kolmiulotteisen sisäisen hohteen.

Kurssi koostuu kolmesta opetuspäivästä ja sisältää mm. negatiivien arvioinnin, valotuskäytännöt, vedostuspäiväkirjan pitämisen jne. Kurssilla harjoitellaan vedoksen heikentämistä sekä sävyttämistä. Myös valmiin vedoksen jälkikäsittelyyn liittyvät asiat tulevat kurssilla tutuiksi, kuten kuivan vedoksen suoristaminen ja prikkaaminen sekä valmiin vedoksen arvioiminen. Kurssilla käsitellään myös vedoksen esillepanoon liittyviä asioita.

Kurssin hinta on 150€. Hintaan sisältyvät kemikaalit sekä 30 kpl baryyttivedostuspaperia. Kurssimaksuun ei kuulu ruokailu. Pimiöllä on toimiva keittiö, jossa voi lämmittää omaa lounasruokaa. Lähistöllä on myös ravintoloita ja kauppa.

Kurssin aikataulu:
Perjantai 24.11. klo 18–21: Teoriaosuus. Kurssilaisten negatiivimateriaaliin tutustuminen.
Lauantai 25.11. klo 9–16: Vedostamista. Sävyttämistä.
Sunnuntai 26.11. klo 9–16: Vedostamista. Sävyttämistä. Jälkikäsittely. Yhteenveto.

Kurssille ilmoittaudutaan ja se maksetaan Suomen Pimiötaiteilijat ry:n verkkokaupan kautta osoitteessa: https://holvi.com/shop/pimiotaiteilijat
Maksuvälineet: yleisimmät luottokortit ja pankkisiirrot (Visa, MasterCard, Diners Club; Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Tapiola, Sääst.öpankki, Aktia ja S-pankki)

Kurssin opetuspaikka on Suomen Pimiötaiteilijat ry:n pimiö Mörk, Nilsiänkatu 11–13F, 00510 Helsinki. Käynti Nokiantien puolelta, 3. Kerros.

Lisätietoja ja kurssin sisältöihin liittyvät kysymykset:
Kristoffer Albrecht, albrecht.kristoffer@gmail.com, 040 738 7560
www.kristofferalbrecht.com

Ilmoittautumiseen ja maksamiseen liittyvät kysymykset:
Natalia Kopkina, nkopkina@gmail.com, 040 760 1545