KESKUSTELUPALSTA

VEDOSTUKSEN PERUSKURSSI SYYSKUUSSA

28.6.2017 klo 10:45:55
Mörk
Suomen Pimiötaiteilijat ry järjestää 15.–17.9.2017 hopeagelatiinivedostuksen tiiviin ja antoisan peruskurssin, jolle ovat tervetulleita kaikki vedostuksesta kiinnostuneet. Kurssia opettaa kokenut valokuvataiteilija ja opettaja Katri Lassila.

Kurssi koostuu kolmesta opetuspäivästä, joista ensimmäisenä tutustutaan mustavalkovedostuksen teoriaan, pimiötilaan ja siellä työskentelyyn. Kaksi seuraavaa päivää ovat vedostuspäiviä, jolloin pimiössä työskennellään omien negatiivien parissa. Osallistujien tulee tuoda mukanaan omat mustavalkoiset valokuvanegatiivit, joiden pohjalta kuvat vedostetaan.

Kurssimaksu 135€ sisältää valokuvakemiat ja 30kpl valokuvapapereita. Lisää papereita voi lunastaa käyttöönsä paikan päällä. Kurssimaksuun ei kuulu ruokailu. Pimiöllä on toimiva keittiö, jossa voi lämmittää omaa lounasruokaa. Lähistöllä on myös ravintoloita ja kauppa.

Aikataulu:
Pe 15.09. Klo 17–20: Teoriaosuus
La 16.09. Klo 10–18: Vedostusta
Su 17.09. Klo 10–18: Vedostusta ja kuvien viimeistelyä

Kurssilla käydään läpi ainakin seuraavat asiat:
* Negatiivin arviointi ja valinta
* Vedostusprosessin kulku
* Valotusajan määritys, koevedokset
* Lopullisen valotuksen määrittäminen ja hyvän vedoksen työstäminen
* Kuvan huuhtelu ja kuivattaminen
* Kuvan viimeistely

Kurssille ilmoittaudutaan ja se maksetaan Suomen Pimiötaiteilijat ry:n verkkokaupan kautta osoitteessa: https://holvi.com/shop/pimiotaiteilijat/

Kurssin opetuspaikka on Suomen Pimiötaiteilijat ry:n pimiö Mörk, Nilsiänkatu 11–13F, 00510 Helsinki. Käynti Nokiantien puolelta, 3. kerros.

Kurssin sisältöön liittyvät kysymykset:
Katri Lassila, katri.lassila(at)aalto.fi, 041 456 3336
www.katrilassila.com

Ilmoittautumiseen ja maksamiseen liittyvät kysymykset:
Yhdistyksen toiminnanjohtaja Natalia Kopkina, nkopkina(at)gmail.com