KESKUSTELUPALSTA

Pimiötoimintaa Tampereella

6.11.2011 klo 13:14:28
Antti Hänninen
Moro!

Olen tässä muutaman vuoden ollut Tampereen Yliopiston Kameraseura Vastavalon hallitustoiminnassa ja eksyin nyt puheenjohtajan hommiin. Muutin myös itse Hervannasta Tammelaan ja näiden sattumien summana kiinnostaisi panostaa Kalevassa sijaitsevaan pimiöömme enemmän. Meillä on siellä aika mukavat tilat Vanhan Domuksen päädyssä, eivätkä sääntömme rajoita sen käyttöä ainoastaan jäsenille tai ainoastaan TaY:n opiskelijoille. Kuulin myös, että Tampereen Kameraseuralta on pimiö menossa alta pääkirjaston alakerrasta... Toki muutenkin joitakin filmikuvaajia saattaisi kiinnostaa tällainen yleinen pimiötoiminta.

Perustietoja pimiöstä: http://www.uta.fi/jarjestot/vastavalo/pimio.html
Tuosta voisin kommentoida, ettei ylläpito matalan käyttöasteen takia ole ollut ehkä parhaimmillaan lähiaikoina. Luulisi, ettei filmikuvaaminen Tampereella kuitenkaan vielä ole aivan olemattomalla tasolla. Siispä pyrin keräämään tuonne lisää aktiivisia käyttäjiä, jolloin menekin kasvettua olisi järkevää panostaa myös materiaaleihin ja laitteistoon paremmin.

Visiona olisi myös alkaa värifilmejä, ainakin negatiiveja ja ehkä diafilmejäkin kehitellä omatoimisesti. Hinnaksi tulisi varmaankin 1-2 euroa rullalta värinegatiiveilta ja ehkä 2-3 euroa diarullalta. Kestoltaanhan nuo ovat jopa mustavalkoista nopeampia prosesseja ajoa kohti. Meillä on pimiöllä Jobon automaattikehityskone, jonka toimintakunto pitäisi testata ja ehkäpä sillä saa värifilmit sitten kehitettyä ihan vain lataamalla ja nappia painamalla :). Saapa nähdä.

Kokemusta ja "tietotaitoa" itselläni ja kavereilta Tampereelta on prosesseista ihan mustavalkoisesta sävytyksineen ja kikkoineen värikääntökehityksiin (RA-4 papereille diakuvia), joten tarvittaessa "opetusta" järjestetään kyllä. Ideoita kuunnellaan ja kehitetään pimiötouhua siihen suuntaan, kuin kiinnostusta ilmenee.

Lähettäkää vaikkapa mulle sähköpostia ja ilmaiskaa kiinnostuksenne pimiön käyttöön. Kertokaa myös kavereillenne ja tutuillenne joita arvelette tällaisen kiinnostavan. Kokemusta filmikuvauksesta ei tarvitse olla etukäteen, vinkkejä saa niin hankintoihin kuin käytäntöihin myös paikan päällä, jos ei netin kautta kirjoittelu nappaa :)

Perustan Facebookkiin ryhmän "Tampereen filmikuvaajat", joten liittykääpä sinne myös halukkaat. Myös muut kuin tämän pimiön käyttäjät voivat liittyä tietysti. Katsellaan vaikka sitten, josko pimiö saisi oman ryhmänsä vaikkapa vuorovarauksia ja vastaavaa varten. Tällä hetkellä noi käyttöhinnat on olleet 2 € / kerta jäsenille ja 4 € muille, sisältäen kemikaalit. Ajattelin että sitä voisi miettiä uudelleen, mikäli tuntuu ärsyttävältä tuolleen. Esimerkiksi jäsenille ilmaista, kemikaalit ostettaisiin erikseen ja muut maksaisivat vaikkapa 2 € käyttökerralta. Jäsenyyshän ei paljoa maksa, pitää vain ehkä hieman miettiä sitä, että tarpeeksi suuri osa jäsenistöstämme seurassa olisi kuitenkin TaY:n opiskelijoita :)

Re: Pimiötoimintaa Tampereella

6.11.2011 klo 15:02:01
Antti
Sähköposti unohtui, se on antti.j.hanninen sekä perään tut.fi