Kesän 2020 kurssit

Kamerankorjaustyöpaja (jo perinteinen) 5.-7.6.2020

Perehdytään mekaanisten kameroiden toimintaan ja rakenteeseen, tarvittaviin työkaluihin ja tarvikkeisiin. Opitaan mitä vikatilanteissa pitää tehdä ja mitä ei saa tehdä. Pääasiassa työskennellään opettajan johdolla omien projektien parissa. Museon varastosta löytyy "projekteja" jos osallistujalla ei omasta takaa ole sopivia.

Kurssin hinta on 80 €. Opettajana on Seppo Poutala (kameraseppo). Mukaan sopii 8 nopeinta ilmoittautunutta.
Lisätietoja Kameraseppo@pp.inet.fi
Maisema- ja miljöökuvaustyöpaja isoilla kameroilla 26.6.-28.6.2020

Tutustutaan laakafilmikameroiden käyttöön lyhyin luennoin ja käytännön työskentelyllä. Vapaata keskustelua osallistujien kesken kokemistaan kuvaustilanteista ja mahdollisista ongelmista. Kuvataan mv-negatiivifilmille, jotka myös kehitetään kurssin aikana. Tarvittavat kemiat löytyvätpaikan päältä. Filmit osallistujat tuovat itse.

Kurssin hinta on 90 €. Vetäjänä toimii Esko Hietaranta. Mukaan mahtuu 6 osallistujaa.
Lisätietoja esko.j.hietaranta@gmail.com


Aurinkovedostustyöpaja 31.7.-2.8.2020

Vedostetaan auringonvalolla fotogrammeja ja negatiiveja itse herkistetyille papereille eri tekniikoilla. 
- tavalliset mv-valokuvapaperit lumen/ilmivedostuksessa
- antotypia, kasvivedos
- syanotypia, sinikopio
- suolapaperi (vanhin vedostustekniikka)
Mukaan sopii 6-8 osallistujaa.

Kurssin hinta on 120 €. Opettajana Jalo Porkkala
Lisätietoja jporkkala@gmail.com


Majoitus kaikilla kursseilla on joko vanhoissa idyllisissä puutaloissa omin makuupussein tai vuodevaattein, jolloin majoituksen hinta on 20 €/2 yötä. Vaihtoehtoisesti vanhassa kartanomaisessa talossa puhtaiden valkoisten lakanoiden välissä, jolloin majoituksen hinta on 50€ /2 yötä. Hinta koostuu pesula- ja siivouspalveluista. Majoitus maksetaan erikseen kyläyhdistykselle paikan päällä.

Ruokailun suhteen joudumme olemaan omien palveluidemme varassa koska kylällä ei ole enää ravintolaa. Kylällä on kauppa, josta saa peruselintarvikkeet ja asunnoissa on mahdollisuus valmistaa yksinkertaisia ruokia ja tietenkin kahvia. 

Pyrimme järjestämään illanistujaisia, joissa voimme grillata eväitämme viihtyä muutenkin. Kylällä on mainio uimaranta n. 200 metrin päässä. Siellä voi käydä pulahtamassa. Onpa joku kurssilainen kalastellutkin järvellä ja saanut komeita haukia.

Ilmoittautumiset kursseille ainoastaan tällä sivulla olevalla lomakkeella. Paikka kurssille varmistuu maksamalla kurssimaksun. Se on oltava yhdityksen tilillä viimeistään kahta (2) viikkoa ennen kurssin alkua. Yhdistyksen tilinumero on FI92 4252 1420 0049 34

Jos kurssit joudutaan peruuttamaan maailmanpolitiikan, virustilanteen yms vuoksi, maksetut maksut palautetaan.

Kurssille ilmoittautuminen

Kurssin valinta *

Ilmoittautuminen varmistuu maksamalla koko kurssin hinta tilille
Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys FI92 4252 1420 0049 34. Viitteeksi kurssin nimi ja osallistuja.

Kurssin voi peruuttaa 4 viikkoa ennen alkamista, jolloin hinnasta palautetaan 80 %, sen jälkeen tehdyistä peruutuksista ei palautusta makseta.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.