KESKUSTELUPALSTA

Oppaaksi Camera Obscura 2017 -taideprojektiin?

9.5.2017 klo 13:56:56
Jeppe
Oppaaksi Camera Obscura 2017 -taideprojektiin?

Kiinnostaako valokuvaus? Haluatko levittää tietoa valokuvauksen tekniikasta ja valokuvan historiasta? Innostaako yleisötyö ja ihmisten kohtaaminen?

Voittoa tavoittelematon yhdistyspohjainen Valokuvakeskus Peri (www.peri.fi) toteuttaa kesällä Camera obscura 2017 -hankkeen, jossa rakennetaan yleisölle avoin ja maksuton elämystila rahtikontin sisään. Camera obscura -ilmiössä täysin pimeän tilan yhdelle seinälle tehdään pieni reikä, josta heijastuu ulkonäkymä ylösalaisin vastakkaiselle sisäseinälle. Projekti on osa Suomi 100 -ohjelmaa, joten siitä tiedotetaan laajasti.

Kamerakontti sijoitetaan kesäkuussa 8.-10.6. ja uudelleen elokuussa 17.-31.8. Turun Tuomiokirkkotorille. Etsimme nyt vapaaehtoisia oppaita kamerakontille 8.-9.6. ja/tai 17.-18.8. ajankohdille. Opastuksissa kerrotaan lyhyesti yleisölle camera obscura -ilmiöstä, valokuvatekniikasta ja valokuvan historiasta ja esitellään ilmiötä näyttämällä yleisölle heijastuskuvan muutosta valon kulkiessa linssin ja erikokoisten aukkojen läpi. Perin henkilökunta valmistelee opastukset, joten on mahdollista opastaa valmiin materiaalin pohjalta, mutta oppailla on vapaat kädet toteuttaa opastukset omalla tavallaan, ja myös opastusten valmisteluun/rakentamiseen pääsee halutessaan mukaan.

Opastukset toteutetaan kontin aukioloaikoina, päiväsaikaan parin / muutaman tunnin vuoroissa. Oppaat saavat halutessaan todistuksen osallistumisestaan projektiin. Myös opastustyön hyväksilukemisesta omiin opintoihin kannattaa ottaa selvää, sisällöiltään työ soveltuu esim. museologian/kulttuurihistorian/historian/taidehistorian vapaisiin opintoihin.

Annan lisätietoja mielelläni, ota yhteyttä!

Kevätterveisin

Suvi